Vzor motivačního dopisu v českém jazyce

Poslední aktualizace: 19. dubna 2022
Je dobré vědět, jak se na společnost obrátit se žádostí o zaměstnání. Nabízíme Vám vzor motivačního dopisu v českém jazyce.

Je dobré vědět, jak se na společnost obrátit se žádostí o zaměstnání. Nabízíme Vám vzor motivačního dopisu v českém jazyce.

Tento vzorový motivační dopis můžete použít jako inspiraci, ať už jej budete posílat na střední školu, vysokou školu, Erasmus nebo jako absolvent, na pozici administrativního pracovníka, pečovatelku či účetní.

Podívejte se na ukázku níže a poté se s chutí pusťte do psaní svého motivačního dopisu.

Mgr. Jitka Nováková, Nádražní 513, 391 02 Tábor

 

Vážená paní
Mgr. Zuzana Kaňuchová
Profesia, spol. s r.o.
Meteor Centre Office Park A
Sokolovská 100/94
186 00 PRAHA 8

Tábor 12. dubna 2019

Žádost o zaměstnání

Na základě nabídky uveřejněné na Vaší stránce www.profesia.cz se ucházím o pozici Customer Support Specialist.

Nabídka Vaší společnosti mě zaujala nejen proto, že jste stabilní, spolehlivá a renomovaná společnost, která poskytuje kvalitní, aktuální a profesionální služby, ale hlavně proto, že bych se sama chtěla podílet na Vaší odborné a prospěšné činnosti – na pomoci, naději a spokojenosti, které dáváte uchazečům o práci i zaměstnavatelům. Sama jsem si ověřila Vaše služby, jsem s nimi spokojená a hlavně jim důvěřuji. Mám ráda práci s lidmi, ať už osobně, telefonicky či e-mailem, s níž mám i pracovní zkušenosti. Ráda bych se stala součástí Vašeho týmu a svou spolehlivostí, zodpovědností a trpělivostí přispěla ke spokojenosti zákazníků a ke kvalitě poskytovaných služeb.

Můj nadřízený v předchozí pozici na stáži oceňoval zejména mé komunikační schopnosti, flexibilitu, cílevědomost a pracovní nasazení. Nejen, že jsem se přizpůsobila odlišnému pracovnímu stylu, ale vytvořila jsem si stabilní a přátelské vztahy s nadřízenými i kolegy. Během studia jsem absolvovala několik zahraničních pracovních pobytů, kde jsem získala zkušenosti s prací s lidmi, samostatnost, přizpůsobivost a potřebu neustále se učit a zlepšovat. Dobře ovládám strojopis a práci s počítačem. Hovořím plynule anglicky.

Věřím, že mé zkušenosti a povahové vlastnosti ze mne dělají velmi dobrého kandidáta na nabízenou pozici. Pokud Vás má žádost o zaměstnání oslovila, ráda Vám další potřebné informace o sobě doplním při osobním pohovoru.

„Souhlasím se správou, zpracováním a uchováním svých osobních údajů, které poskytuji prostřednictvím internetové služby spravované společností Profesia, spol. s.r.o. Tyto údaje poskytuji společnosti Profesia, spol. s r.o. výhradně za účelem zprostředkování zaměstnání. Poskytnutí údajů je dobrovolné a bez důsledků s tím, že tyto údaje mohou být zpracovány pro účely databáze uchazečů o zaměstnání v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Souhlas je dán na dobu neurčitou a lze ho kdykoli písemně odvolat.“

Děkuji za posouzení své žádosti a přeji Vám příjemný den.

S pozdravem

Mgr. Jitka Nováková

Vytvořit životopis