Charakteristika spoločnosti
Historie SOŠ a SOU Jílové u Prahy
Zobraziť celú charakteristiku
Škola se nachází v pěkném, klidném prostředí okrajové části města Jílové u Prahy, které v minulých dobách proslulo těžbou zlata.
Od 1.září 2019 nese škola název SOŠ a SOU Jílové u Prahy, příspěvková organizace. Vznikla jako SOU potravinářské k 1.9.1979 v objektu bývalého zemědělského učiliště jako zařízení Čokoládoven Praha a učili se zde žáci dvouletého oboru pracovník v potravinářské výrobě a tříletého oboru cukrovinkář.
V roce 2015 byla postavena moderní školní budova s tělocvičnou, dále se v areálu nachází domov mládeže, školní kuchyň s jídelnou a hala s cukrářskými dílnami a ředitelstvím. Je zde prostor k parkování.
V roce 1991 získalo SOUp právní subjektivitu. Tato změna znamenala, že učiliště již nespravovaly Čokoládovny, ale zřizovatelem začalo být Ministerstvo zemědělství a výživy ČR.
V roce 2001 přešlo SOUp pod správu Středočeského kraje. Právní subjektivita umožnila rozšířit oborovou nabídku učiliště, a tak od roku 1991 se v SOUp kromě oboru cukrovinkář a dvouletého oboru pracovník potravinářské výroby začalo vyučovat oboru cukrář.
Skryť celú charakteristiku
Od 1.září 2019 nese škola název SOŠ a SOU Jílové u Prahy, příspěvková organizace. Vznikla jako SOU potravinářské k 1.9.1979 v objektu bývalého zemědělského učiliště jako zařízení Čokoládoven Praha a učili se zde žáci dvouletého oboru pracovník v potravinářské výrobě a tříletého oboru cukrovinkář.
V roce 2015 byla postavena moderní školní budova s tělocvičnou, dále se v areálu nachází domov mládeže, školní kuchyň s jídelnou a hala s cukrářskými dílnami a ředitelstvím. Je zde prostor k parkování.
V roce 1991 získalo SOUp právní subjektivitu. Tato změna znamenala, že učiliště již nespravovaly Čokoládovny, ale zřizovatelem začalo být Ministerstvo zemědělství a výživy ČR.
V roce 2001 přešlo SOUp pod správu Středočeského kraje. Právní subjektivita umožnila rozšířit oborovou nabídku učiliště, a tak od roku 1991 se v SOUp kromě oboru cukrovinkář a dvouletého oboru pracovník potravinářské výroby začalo vyučovat oboru cukrář.
Skryť celú charakteristiku