Pekař (Zemědělství a potravinářství)

Poslední aktualizace: 15. ledna 2020

Typické činnosti vykonávané na pozici

  • Připravování a posuzování kvality surovin a přísad na výrobu těsta a směsí.
  • Měření a vážení ingrediencí.
  • Obsluhování a nastavování pekárenských strojů a zařízení.
  • Dodržování přísných hygienických standardů a postupů.
  • Tvarování, potírání a posýpání těsta.
  • Vyrábění chleba; běžného, jemného, speciálního a trvanlivého pečiva.
  • Kontrolování průběžného a konečného výsledku pečení.
  • Čištění pekárenských strojů a zařízení, vykonávání běžné údržby.
  • Odebírání vzorků surovin pro účely laboratorního rozboru.
Volné pracovní pozice
Plat na pozici Pekař
Porovnejte své platové očekávání s lidmi pracujícími na této pozici.