Potravinářský technik (Zemědělství a potravinářství)

Poslední aktualizace: 15. ledna 2020

Typické činnosti vykonávané na pozici

  • Vykonávání testů ke zjištění chemických a mikrobiologických vlastností jídel, nápojů, potravinářských přísad a konzervantů.
  • Zkoumání odebraných chemických a biologických vzorků pod mikroskopem.
  • Spolupráce s potravinářskými inženýry a technology.
  • Ochutnávání jídel a nápojů s cílem porovnat skutečnou chuť s chutí deklarovanou ve specifikaci produktu.
  • Analýza, zaznamenávání a sumarizace výsledků testů.
  • Měření objemu a vážení obalových materiálů produktů.
  • Čištění a sterilizace použitého laboratorního vybavení.
Volné pracovní pozice
Plat na pozici Potravinářský technik
Porovnejte své platové očekávání s lidmi pracujícími na této pozici.